Vincent Geerink wint de kleine Z-finale bij PSC Den Goubergh

Vincent Geerink wint de kleine Z-finale bij PSC Den Goubergh
Bij PSC Den Goubergh in Roosendaal begon Kerstmis afgelopen donderdag al. Toen werden er honderden ruiters verwelkomd voor de landelijke Christmasshow. Op zaterdag werden alle kleine finales verreden. De laatste kleine finale was die van de Z-deelnemers (1m30). Het werd een pittig parcours, waarin slechts vier deelnemers de barrage wisten te halen.

Uiteindelijk was het Vincent Geerink die deze kleine finale op zijn naam schreef. Met Eranta won hij in 38:69 seconden. Geerink won ook de grote Z-finale, maar dan met zijn andere paard. Jordy Janssens en Galiatho J&J Z waren ietsje langzamer, en werden tweede in 39:48 seconden.

De derde plaats was voor Constanca Ameida Fernandes en Wildricks Frans. Ze kregen een foutje in de barrage. Nicole Eggens eindigde met El-Volda op de vierde plaats na 12 strafpunten in de barrage. Emma Riordan vervolledigde met Lancer VI de top vijf. Een tijdsfoutje weerhield hen van een plek in de barrage.

Aurora Hansen won met Canny op overtuigende wijze de kleine finale M (1m20). Ze klopten af op 35:61 seconden, en dat was ruim twee seconden sneller dan de nummer twee. Die plek was voor Mareille van Geel Schroder. Zij finishte met Gigantos G in 37:71 seconden.

Op drie kregen we Rolien Albring, met onder het zadel Gigolo SIH. Samantha Bos (Sam) en Imke Kort (Askaban) werden vierde en vijfde.

De kleine finale klasse L (1m10) kwam op naam van Jordi Wolf te staan. Met B&B's Goldy Locks klopte hij af op 37:12 seconden, en dat was goed voor de overwinning. Dian De Jong en Fleur werden tweede in 37:45 seconden. Voor Elif Ozsahin en Diego Costa was er een derde plaats.

B-deelnemers (1m) kregen op zaterdag hun tweede parcours voorgeschoteld. Het werd een progressief parcours op tijd, en die werd gewonnen door Julot Verstraeten en Lontano's Liefhebbers Vlegel, in 51:00 seconden. Katrien Cools (Uskymo) en Katrien Cools (Kentucky) vervolledigden de top drie.

Ook ZZ-ruiters (1m35) reden op zaterdag voor de tweede keer. Het werd een parcours in twee fasen. Laurie Touw ging met de eerste plaats naar huis. Met Carel van Donderen klopte ze af op 31:19 seconden, en die tijd wist niemand te verbeteren. H.C. Frederiks en Ben B kwamen wel gevaarlijk dichtbij. Zij werden tweede in 31:80 seconden.

Jurre Van Bommel nam met Call Me de derde plaats voor zijn rekening. Zo bleef hij Hans van Kalsbeek voor, die vierde werd met Chelsea Royalty. Mareille van Geel Schroder vulde met Enjoy de top vijf aan.

Op vrijdag begon de dag al vroeg met een B-proef. Er werd direct op stijl gereden. De rubriek werd gewonnen door Nicole Eggens en Hevolda. Zij behaalden een mooie score van 82 stijlpunten. Jens van der Meer (Fifa) en Claire Stevenson (Garfield) werden tweede en derde.

De L-deelnemers kregen 's avonds een progressief parcours op tijd voorgeschoteld. Wegens het grote deelnemersveld werd er weer met twee prijsrondes gewerkt. Daan van Geel had met Gerdienieke de aller snelste tijd van 45:48 seconden neergezet. Bart Lips finishte met Clarim la Loi Z kort daarna, in 46:28 seconden. Zo eindigden ze samen op de eerste plek.

Sabine Ulensaers (Cash vd Fruitkorf) en Marit Hoekstra (Vacandra) eindigden op de tweede plaats. De derde plek was voor Koen Leemans (Dopharma's Hinkapy) en Maikel van Mierlo (Luxor).

De tweede M-proef, in twee fasen, kreeg eveneens twee winnaars door het grote aantal deelnemers. Maikel van Mierlo wist met Follow Up de aller snelste tijd van 25:02 seconden neer te zetten. Ortwin Kommers finishte met Figo D'Oase in 26:44 seconden. Zo deelden ze samen de eerste plaats.

Patricia Greeve (Flyer) eindigde samen met Bas Knijff (Gwenna) op de tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Pieter Rutten (Guillitta) en Koen Leemans (Dopharma's Cooper).

Maikel van Mierlo was ook op vrijdag in vorm tijdens de Z-rubriek in twee fasen. Hij won de proef met Edelmanfee in een snelle tijd van 27:07 seconden. Met First Baltic werd hij ook nog derde.

Siebe Kramer reed Europa naar de tweede plaats. Ze klopten af op 28:21 seconden. Voor Vincent Geerink en Beaumont was er een vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Steve Auwers en Extreme M.

Tot slot kregen de ZZ-deelnemers hun eerste parcours voorgeschoteld. Het werd een proef met aparte barrage. Het zag er lange tijd naar uit dat Noelle van der Velde de proef ging winnen, maar daar stak thuisrijder Bram van der Pluijm op het einde een stokje voor. Met Cosmo H vloog hij door de finish in 37:16 seconden, en zo nam hij de eerste plaats over. Van der Velde werd tweede met Julius Twinkeling, in een snelle tijd van 37:44 seconden.

Op drie kregen we Mareille van Geel Schroder en Enjoy. Zij bleven Aurora Hansen en Jovinal voor, die vierde werden. Voor Jesper Romp en Audi's Eclips was er een vijfde plaats.