Veldhuis derde achter jarige Augier De Moussac in Small Tour Finale

Veldhuis derde achter jarige Augier De Moussac in Small Tour Finale
Vanmorgen was het Steven Veldhuis die overeind bleef in een internationaal veld tijden de CSI2* 1.35m rubriek op Equestrian Centre de Peelbergen. De ruiter uit Haaksbergen sprong met zijn KWPN'er Evalien (v. Ustinov) naar een podium plaats achter winnares Emma Augier De Moussac.

Het is het weekend van de jarige winnaars bij EC de Peelbergen. Want net als Niels Bulthuis gisteren is het vandaar Augier De Moussac die haar verjaardag viert. De 27-jarige amazone begon dan ook haar verjaardag goed met winst in de Small Tour Finale over 1.35m. Dat deed ze met de pas onlangs op stal gekregen Cadell (v. Van Gogh). Tijdens hun eerste internationale weekend samen sprong ze met de KWPN ruin in 35.73 seconden naar de overwinning.

Ze was daarbij snel, heel snel, en zelfs zo snel dat de altijd vlotte Ier Cian Dreeling de Tsjechische niet bij kon benen met zijn Holsteiner Lord Lenitas (v. Limbus). Het duo moest met een rit van 36.38 seconden een de overwinning "cadeau" geven en werd tweede.

Voor Nederland sprong Steven Veldhuis naar een top notering. Als één van de eerste starters in de barrage zette hij een snelle rit van 36.65 seconden neer met zijn Ustinoc-dochter. Een tijd die uiteindelijk goed was voor de derde plaats.

De Pool Jaroslaw Skrzyczynski sprong met zijn Casanova 468 (v. Carrico) naar de vierde plaats. Hij was in een rit van 37.30 seconden de Duiters Gerrit Nieberg en Claristo 2 (v. Clarimo) te snel af.

Kijk hier voor alle resultaten.