Steve Guerdat wint Wereldbeker Grand Prix in Stuttgart

Steve Guerdat wint Wereldbeker Grand Prix in Stuttgart
De vijfde manche van de West-Europese wereldbeker liga ging van start met de Zweedse springruiter, Henrik von Eckermann op kop van de ranking. Niet minder dan zestien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van het 1.60m parcours.

Er werden niet veel fouten gemaakt in de barrage van deze wereldbeker Grand Prix. Uiteindelijk haalde voormalig Olympisch kampioen en wereldbeker kampioen, Steve Guerdat de overwinning. In het zadel van de 10-jarige BWP-merrie, Hannah (v. Dulf van den Bisschop) snelde Guerdat naar de overwinning in 48,19 seconden.

De merrie werd gefokte door Paul Coppens uit Sint-Lienvens-Houtem.

Duitsland's Philipp Weishaupt volgde op de tweede plaats met de 10-jarige Diamant de Semilly-dochter, Asathir. Weishaupt finishte met Abdullah Salem S Bahamdan's bruine foutloos in 48,76 seconden.

Christian Ahlmann volgde op de derde plaats met Epleaser van 't Heike (v. For Pleasure). Vorig jaar was het Ahlmann die de winst op zijn naam schreef. Samen met de BWP-hengst, bleef hij voor op Simone Blum.

De Duitse haalde meermaals de prijzen dit weekend. Ditmaal strandde ze net buiten het podium op de vierde plaats met de Askari-dochter, DSP Alice. Eduardo Alvarez Aznar en de 12-jarige SF-ruin, Rokfeller de Pleville Bois Mar vervolledigde de top vijf.

Met zijn overwinning wint Guerdat een gloednieuwe Mercedes-Benz wagen.

Klik hier voor de resultaten