Steve Guerdat de te kloppen man in San Giovanni tijdens 1m50 GP

Steve Guerdat de te kloppen man in San Giovanni tijdens 1m50 GP
Gisteren werd het weekend in San Giovanni afgesloten met de 1m50 Grote Prijs waarin de 40 deelnemers streden voor de prijzenpot van 28.000 euro.

De te kloppen man was Steve Guerdat die voor Zwitserland Hannah opzadelde. Met deze 10-jarige Dulf van den Bisschop merrie gefokt in België reed hij naar de overwinning in een onklopbare tijd van 53,44 seconden en hield met deze tijd de andere 39 ruiters op een meer dan veilige afstand.

Een drie-tal seconden later kwam Edwin Smits (SUI) over de meet met zijn 12-jarige Ultimo van der Moude nakomeling, Rouge Pierreville, in een tijd van 56,29 seconden. Dit bezorgde Zwitserland ook nog eens een tweede plaats in het klassement.
Kamil Papousek (CZE) en Centisimo, een 10-jarige Centadel, werden derde met een tijd van 56,97 seconden.

Filippo Marco Bologni en de 14-jarige Fixdesign (v. Quantum) reden naar een vierde plaats dankzij hun tijd van 57,12 seconden.
Alessabdro Zanoni had een tijdsfout in de eerste fase, maar kwam toch aan de start in de barrage waar hij met Gero van de Waaienburg foutloos bleef. Zijn tijd van 65,05 seconden was goed voor een vijfde plaats.

Wilm Vermeir wist bijna een belgische overwinning te behalen dankzij zijn pijlsnelle tijd van 53,44 seconden, maar kreeg te maken met een pechbalk in de barrage. Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) en Wilm kwamen hierdoor op een zesde plaats te staan.

Resultaten vind je hier