Santiago Diaz Ortega wint Grote Prijs Opglabbeek. Aniek Poels springt zich in de prijzen.

Santiago Diaz Ortega wint Grote Prijs Opglabbeek. Aniek Poels springt zich in de prijzen.
De tweesterren Grote Prijs in Opglabbeek bleek geen eenvoudige klus. Heel wat combinaties kampten met de toegestane tijd in de basisomloop. Uiteindelijk kwalificeerden er zich 15 duo's voor de barrage.

Er werd hard gestreden in de barrage. Uiteindelijk wisten slechts duo's de finish foutloos te kruisen. Santiago Diaz Ortega noteerde daarbij de snelste tijd in het zadel van de 9-jarige Carlson-zoon, Calido I. Het duo klokte foutloos af in 37,10 seconden en hield zo een duo belgen van de overwinning.

Tim Wilks sprong last-minute nog naar de tweede plaats met de SF-ruin, Quelbora Merze (v. Tarzan de Beaulieu). Het duo ging Rachel Steffen met de 12-jarige Canturo-zoon, Uncanto Di Villagana voor.

Net buiten het podium volgde Candice Lauwers op de vierde plaats met de sBs-merrie, Bashka de Mortinsart (v. Kashmir van Schuttershof). Maelle Martin vervolledigde de top vijf met Ashford Farm's Zerlin M (v. Berlin).

Ook Aniek Poels (Coocanusa, v. Numero Uno) haalde de top tien met één springfout in de barrage. De Nederlandse sprong naar de zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten