Roelofsen Raalte Salland Cup kent twee winnaressen

Naast veel internationale topsport maakt CSI Salland ook plaats voor de landelijke ruiters met de Roelofsen Raalte Salland Cup die verreden word in de klasse L en M paarden.  De cup bestaat uit tien selectie wedstrijden waarbij uitendelijk de beste 24 ruiters in de finale tijdens het CSI Salland mogen uitkomen.

In de klasse L was het Manouk Reimert die zaterdag de beste bleek te zijn. Ze stuurde haar Winston (v. Padinus) foutloos over het barrage parcours in een tijd 27,78 seconden en liet daarmee de nummer twee Sylvia van der Horst met Ticky (v. Haarlem) ruim een seconden achter zich. Florianne Heijting werd met Colorado (v. Darco) verdienstelijk derde.

Vandaag in de M paarden finale was het eveneens spannend met maar liefst 11 combinaties die in de jump off uit kwamen. Chantal Leusink met Caswittiger (v. Wittinger VDL) zette al vroeg een zeer snelle foutloze rit van 34,49 seconden neer en pakte daarmee de winst. Nog even leek het of Frank Buitenhuis met Zenah (v. Calvedos) roet in het eten zou gooien door een snelle tijd van 33,87 seconden, maar ondanks 4 strafpunten voor een balk op de zesde plek eindigde. Op een tweede plaats eindigde Annemijn Gaalman met Chanel (v. Numero Uno) foutloos in een tijd van 34.60 seconden. De top drie werd afgesloten door Mark van den Top met Catapult (v. Quasimodo Z) die foutloos reed in 35.58 seconden.

Kijk hier voor de uitslag van de L paarden

Kijk hier voor de uitslag van de M paarden