Olivier Guillon en Cognac du Vlist Z winnen de Longines China Tour Tianjin Grote Prijs

Olivier Guillon en Cognac du Vlist Z winnen de Longines China Tour Tianjin Grote Prijs
De Belgische paarden presteren uitstekend over de hele wereld. Ook tijdens de 2* Grote Prijs van de Longines China Tour Tianjin. Het parcours over een hoogte van 1m40-1m50 was zeer pittig gebouwd, waardoor foutloos blijven een moeilijke opgave was. Hier slaagden uiteindelijk ook maar vijf combinaties in. Slechts twee van hen wisten foutloos te blijven in de barrage.

De snelste daarvan was de 10-jarige Zangersheide gefokte Cognac du Vlist Z (v. Calvino Z). Onder het zadel van de Fransman Olivier Guillon vloog de Belgische ruin door de barrage, met een overtuigende tijd van 36,00 seconden als resultaat. Het was dan ook meer dan terecht dat zij deze GP op hun naam schreven.

Liu Tongyan en Yuongqiji deden het ietsje rustiger aan. Zij finishten in 38,90 seconden, en dat was goed voor een tweede plaats. De Italiaan Federico Ciriesi loodste de al 16-jarige U-Prova (v. Lorentin I) naar de derde plaats. Het duo kreeg een springfout tijdens hun barrage.

Ulrich Kirchhoff en Montelini eindigden op de vierde plaats, eveneens na vier strafpunten. De top vijf werd afgesloten door China. Ruiji Liang kreeg met Discovery Imoo 8 strafpunten tegen in de barrage. Het leverde hen toch nog een vijfde plaats op.

Klik hier voor de uitslag