Nooren en Vrieling in top 5 van "teleurstellende" Grote Prijs Arezzo

Nooren en Vrieling in top 5 van "teleurstellende" Grote Prijs Arezzo
Het was bijna een anticlimax te noemen in Arezzo vanmiddag met zoveel geweldige combinaties aan de start van de Grote Prijs. Door de flinke strijd die al het talent leverde wist niemand de nul te houden. Zwitser Werner Muff profiteerde er optimaal van de strijd die de rest leverde. Hij was de man die in een rit met één strafpunt de eindzege mee naar huis mocht nemen.

Elf combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage in de 1.55m hoge Grote Prijs op de Toscana Tour vanmiddag. Daarvan wisten er slechts twee van het hout te blijven, Muff en de Deen Sandgaard. Van de twee was het de Zwitser die aan het langste eind trok met zijn 9-jarige Daimler (v. Canturano). Het duo zette een veilige rit neer in 49.34 seconden en kreeg één strafpunt aangerekend voor tijd. Thomas Sandgaard zette hetzelfde resultaat neer met zijn 15-jarige Amerone (v. Arpeggio), maar kwam iets later in 50.54 aan de finish.

De snelste rit van de dag kwam van Emilio Bicchi en de Holsteiner ruin Assicaia Ares (v. Ephebe F. Ever). Het duo was ontzetten snel met een rit van 41.57 seconden maar liep onderweg wel een springfout op. Desalniettemin was de prestatie nog goed voor een derde plek op het podium.

Lisa Nooren en Jur Vrieling overkwam hetzelfde. Beide Nederlandse combinaties zetten snelle ritten neer, maar horen tijdens hun rit een balk vallen en eindigden op plaats vier en vijf. Nooren en VDL Grep Sabech d'Ha was met haar rit in 41.99 seconden de snelste van de twee. Vrieling kwam met de 11-jarige Corporal VDL (v. Cardento) in 42.42 seconden iets later bij de finish aan.

Kijk hier voor alle resultaten.