Net niet voor Houtzager en Smolders in Grand Prix Rotterdam

Net niet voor Houtzager en Smolders in Grand Prix Rotterdam
In Rotterdam werd zonet de afsluitende rubriek van een druk internationaal weekend afgewerkt. Met de CSI5* Grand Prix op het programma, beloofde het alvast een middag vol topsport te worden!

50 combinaties waagden zich aan het moeilijke basisparcours. Acht van hen slaagden er ook in om dit basisparcours zonder al te veel moeilijkheden te overwinnen en keerden terug voor de allesbeslissende barrage.

In die barrage was het Peder Fredricson die zijn goede vorm van de afgelopen dagen door wist te trekken. Nadat hij eerder dit weekend ook al de Nations Cup op zijn naam wist te schrijven als lid van het Zweedse team, voegde hij vandaag dus een nieuwe 5-steroverwinning aan zijn palmares toe.

Hij kon hiervoor rekenen op zijn 11-jarige topper H&M All In. Deze Kashmir van Schuttershof zoon liet alle balken in de lepels en finishte in 40,46 seconden. Hiermee was minder dan een halve seconde sneller dan die Ier Cian O'Conner en zijn Good Luck (v. Canturo). Ook deze BWP hengst kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 40,46 seconden.

De derde plaats ging naar onze landgenoot Marc Houtzager. Hij was er, net als alle andere Nederlandse ruiters, erg op gebrand om voor zijn thuispubliek met de overwinning aan de haal te gaan, maar uiteindelijk was zijn tijd van 40,59 seconden niet voldoende om Fredricson en O'Connor voor te blijven. Hij moest zo met Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) genoegen nemen met de derde plaats.

De vierde plaats ging naar de Portugese amazone Luciana Diniz. Met haar 13-jarige topmerrie Fit for Fun (v. For Pleasure) kwam ze niet in de buurt van het hout en finishte ze in 42,02 seconden. Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) maakten de top vijf compleet. Ook zij lieten de balken ongemoeid en finishten in 42,22 seconden.

Ook Jur Vrieling kon zich klasseren. Met een fout in het basisparcours eindigde hij met VDL Glasgow v. Merelsnest (v. Nabab de Reve) uiteindelijk nog op de tiende plaats.

 

Klik hier voor de resultaten