Nederlandse ruiters gaan voor de thuiswinst in de Peelbergen

Nederlandse ruiters gaan voor de thuiswinst in de Peelbergen
In eigen land was het heel druk, maar ook net over de grens was de regionale indoor springdrukte niet te missen. In de Peelbergen reed Teddy van de Rijt naar de overwinning in zondag's 1.35m ZZ proef. Samen met Lander Z (v. Lord Z)  sprong de Nederlandse springruiter een foutloze barrage in 31,51 seconden. Met onder het zadel Zazou (v. Germus R) strandde ze bovendien ook nog eens op de vierde stek.

Jan Berben en Chilli B (v. Berlin) volgde op de tweede plaats. De combinatie klokte af in 31,61 seconden. Johan Klein Zieverink plaatste zich als derde met Dinoire (v. Rascin). De top vijf werd afgewerkt door Maikel van Mierlo in het zadel van Europe (v. Cantos). Van Mierlo kruiste de eindmeet in 33,09 seconden.

Op zaterdag stonden de hoogste hindernissen eveneens op een hoogte van 1.35m. Gabriel Coumans sprong er naar de overwinning met coco Blue De Lui (v. Mr. Blue).  In totaal wisten 14 combinaties een foutloze tweede fase te rijden. Coumans haalde de eindmeet in 35,33 seconden. Roals van Lankveld en Vaia (v. Ol Metta) volgde op de tweede plaats na een foutloze finish in 35,99 seconden. Lize Tiebot plaatste zich op het laatste schavot van het podium. Met onder het zadel C'est la vie (v. Namelus R) verscheen de 36,22 seconden op het scorebord.

Sophie Schoonwater (Carizzo Z) en Leopold van Asten (VDL Groep Alexia Z) volgden op de vierde en vijfde plaats.

Op vrijdag was het Abdel Saïd's huisruiter, Sam Hutton die de 1.35m proef domineerde. Met Henkie werd hij gevolgde door Stal Hendrix' ruiter, Pieter Keunen en Dantura (v. Canturo). Hutton plaatste zich eveneens op de derde plaats met Hercules.

KLIK HIER VOOR DE OVERIGE UITSLAGEN