Nederlandse ruiters bieden stevig weerwerk te Peelbergen

Nederlandse ruiters bieden stevig weerwerk te Peelbergen
Op het prachtige concours te Peelbergen verschenen deze ochtend om 8.30 u de eerste ruiters ten tonele. Ze gingen van start op zowel de gras- als de zandpiste. Op de graspiste stond het parcours op een hoogte van 1.30m daar waar het op de zandpiste 5cm hoger stond.

De Duitser Tobias Thoenes trok op de graspiste aan het snelste einde. Met zijn Edison 45 ( Unaniem) werd hij de verdiende winnaar. Zij reden het snelst doorheen hun parcours en zagen de chrono stilvallen op 67.45 seconden. Hij was met deze tijd 1 seconde sneller dan de Belgische Marinus Den Doelder  met zijn Falco ( Cicero Z Van Paemel). Marco Litterscheidt zette zijn Nancy 376 ( Now Or Never M) in 70.97 seconden op de 3de plaats. Na 2 Duitse ruiters en 1 Belgische in de top 5 was het de beurt aan de " thuisruiters" om de top 5 aan te vullen. Op de 4de plaats vinden we Luc Martens met zijn Frappant ( Warrant). Zij klokte af in 71.93 seconden. Gertje vh Scheefkasteel ( Moujik de Sohan) en Roel Holthuizen sluiten de top 5 af.

Op de zandpiste ging de overwinning naar de Zweedse Jonna Ekberg met haar Gangster de Longchamps ( Orlando). Dit duo gaf iedereen het nakijken in 40.20 seconden. De meeste druk voelde Jonna van haar landgenoot Annika Axelsson. Zij haalde met haar Indiana Van klapscheut ( Radco d'Houtveld R35075 ) de eindmeet in 40.24 seconden. Dave Maarse moest voor eigen publiek tevreden zijn met de derde plaats. Dave had Engelien ( Clinton) onder het zadel. Dit duo beëindigde het parcours in 41.53 seconden. Alise Oken nam voor Amerika de 4de plaats voor haar rekening. Dit deed ze samen met haar Belmont ( Ahorn) in 42.67 seconden. De Finse Anna- Julia Kontio en Nilo de Olid R ( Centauer Z) vinden we terug op plaats 5.

Klik hier voor de resultaten