Nederlands springruiters doen goede zaken op eerste dag WEG

Nederlands springruiters doen goede zaken op eerste dag WEG
Op de eerste dag van de wereldruiterspelen heeft Oranje zich van haar goede kant laten zien met drie nulrondes. Thuisland Frankrijk heeft ook een sterke prestatie neergezet met Patrice Delaveaux op twee en Pénélope Leprevost op de zesde plaats.

Dubbeldam kwam als eerste man voor Nederland in de ring en zette de toon door op geweldige wijze een foutloze rit te produceren met Zenith. In een tijd van 79.52 stond hij lang vierde maar eindigde uiteindelijk vlak voor de vierde man van Oranje, hij voor Gerco Schröder.  Schröder zette een imposante rit neer met Glock's Londen en mag het tweede beste Nederlandse resultaat noteren op de elfde plaats.

Nederlands kampioen Maikel van der Vleuten ging op toptijd af, maar een te krappe wending met Verdi resulteerde in een balk. Wel was hij snel en eindigde daarmee alsnog op de zevenentwintigste plaats.

Jur Vrieling met Babalu zetten ook een fraaie nul ronde weg, al neemt deze geen onnodig risico om de winst te pakken. “Rob Ehrens heeft ons allemaal op het hart gebonden om niet te dol te rijden” verklaart Vrieling na zijn rit.  “Je kunt nu wel nog een seconde sneller rond gaan, maar wat brengt je dat als je paard in de landenwedstrijd uit elkaar ligt vanwege een dol jachtparcours. Het gáát uiteindelijk om de landenwedstrijd."

Individueel ging de winst naar het Ierse super talent Allen Betram. Hij gaf met Molly Malone de hele wereldtop het nakijken door al vroeg een tijd van 77.01 seconde neer te zetten. Alleen Abdelkebir Ouaddar ging sneller met Quickly de Kreisker, maar een fout op de slootfout zet de Marokkaan op de dertiende plaats. Gregory Wathelet redde de Belgische eer door een derde plaats mee te pakken.