Nederlanders Young Riders gooien hoge ogen tijdens eerste dag CDI4* Lier

Nederlanders Young Riders gooien hoge ogen tijdens eerste dag CDI4* Lier
Een flinke dosis ambitie en een vol programma zorgen vandaag dat CDI4* Lier als een huis staat. De eerste indruk mag er dan ook wezen. En al snel word bij menig bezoeker, ruiter en amazone duidelijk dat de dressuurwereld een nieuwe topwedstrijd rijker is.

Het gevarieerde programma voor de week werd vanochtend geopent door de Young Riders, waar Nederland meteen goede zaken doet.  Beste combinatie was Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau. Die met een fraaie proef van 67.325% net naast het podium op de vierde plaats uitkwam achter de Belgische Charlotte Defalque en Botticelli.

Op de vijfde plaats zien we Zoe de Booij en Wodan (66.711%), terwijl Laurie Vervoort (Chester) Pauline Leffelaar (Vincent) en Amy van Dijk plaats zeven tot en met acht voor rekening nemen.

Winst was er voor de Britse Charlotte Fry en haar paard Z Flemmenco. In een sterke proef waarbij alleen het halthouden voor een smetje zorgde bleef Fry in 69,430% de voor het thuisland uitkomende Sanne Kielenstyn de baas.  In het zadel bij Air Miles Pb ging de Belgische kampioen naar een mooie score van 67,851%, maar moest vandaag genoegen nemen met de tweede plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.