Lucy Davis naar de winst tijdens Pro Am Cup in Monte Carlo

Lucy Davis naar de winst tijdens Pro Am Cup in Monte Carlo
Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Monte Carlo de Pro-Am cup op vrijdag avond tijdens de Longines Global Champions Tour. In dit concept vormt een amateur ruiter een team met een professionele ruiter om een proef af te leggen die zich focust op snelheid en behendigheid.

Team Sapinda wist te overtuigen tijdens deze spannende strijd. Spainda Chairman en Lars Windhorst reden zo naar de overwinning.

Het eerste team dat de piste verkende was het team Mission Enface. Daarin vormden Dietlinde Thomel en Eric van der Vleuten de basis. Ze wisten meteen te overtuigen met een voorsprong in de eerste ronde van maar liefst vier seconden.

Toch bleek het niet genoeg te zijn nadat Flo Fulton Miller en Lucy Davis hen team Sapinda naar de winst reden in 63,88 seconden. Lucy Davis had als doel heel rustig en bijna conservatief de eerste ronde af te leggen, zodat ze in de tweede omloop de ware kracht van het team kunnen blootstellen.

Het derde team kleurde gedeeltelijk Belgisch dankzij Ignace Philips. Hij vormde een team met Longines amazone, Jane Richard Philips. Na een finish in 66,69 seconden sloten ze het podium af. Genoeg om Julien Massard en Max Kühner met het team Gallary 3 naar de vierde plaats te verwijzen.