Leon Thijssen's voormalige Cognac du Vlist Z naar de winst in China

Leon Thijssen's voormalige Cognac du Vlist Z naar de winst in China
Ook in China werd er sterk gestreden op internationaal niveau. In de  1.50m Grote Prijs sprong Constant Van Paesschen naar de overwinning met de Zangersheide gefokte, Cognac du Vlist Z (v. calvino Z). Van Paesschen was één van de twee foutloze barrage ruiters.

De Nederlands gefokte Cognac du Vlist Z  werd in het verleden nog uitgebracht op een internationaal niveau door Leon Thijssen.

Beide combinaties met een foutloze barrage waren Europees.Zo volgde Ulrich Kirchhof met La Gomera op de tweede plaats. Van Paesschen klokte foutloos af in 48,20 seconden terwijl Kirchhoff de chrono stopte in 48,69 seconden.

Een peloton van Aziatische ruiters vervolledigde de top vijf met Yong Zhang aan kop. Op de rug van Cassini Boy Junior (Cassini II x Caretino) sprong Zhang naar de derde plaats met één springfout in de barrage.

Hong Kong's nummer één ruiter was de laatste ruiter gekwalificeerd voor de barrage. Hij noteerde drie springfouten met de KWPN'er Bon Ami (Numero Uno x Wolfgang) en haalde zo de vierde plaats. Samen met de KWPN'er Brikibo van de Bosbeek (Concorde x Ircolando) volgde Jirigala Erdeng op de vijfde stek.