KWPN-ers domineren CSI2* Grand Prix van Monte Carlo

KWPN-ers domineren CSI2* Grand Prix van Monte Carlo
Na de laatste CSI5* rubriek was het in Monaco aan de 2-sterruiters om hun Grote Prijs te rijden. 19 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek die tot 1m45 hoog gebouwd stond.

Er slaagden slechts twee amazones in om een foutloze basisomloop te springen: de Britse Leonora Smee en de Amerikaanse Lilli Hymowitz. Een barrage tussen deze twee amazones moest dus bepalen wie er met de winst naar huis ging.

Leonora Smee trok uiteindelijk aan het langste eind. Zij sprong met Waltons Top Flight (v. Oklund) , een 14-jarige KWPN ruin, naar de eerste plaats. Dit duo liet alle balken in de lepels en finishte in 33,03 seconden. Hiermee bleef ze nipt Hymowitz voor die eveneens een foutloze ronde aflegde met haar KWPN-er Verdi III (v. Hors la Loi II). Haar tijd van 33,58 seconden bleek echter niet voldoende om Smee van de eerste plaats te stoten.

De derde plaats ging naar Aldo Intagliata. Deze Italiaan sprong met Kleons Cayenne (v. Cornet Obolensky) wel een foutloze basisomloop, maar kreeg één punt voor tijd aangerekend. Dit resulteerde dus in de derde podiumplaats.

De top vijf werd vervolledigd door Zayd Kuzbari en Vedet de Muze ET (v. Cartani 4) en Chloe Hymowitz en Cylana (v. Skippy II). Beide combinaties sprongen een snelle basisronde en konden zo nog een plaatsje in de top vijf bemachtigen. Ze kwamen na respectievelijk 71,65 seconden en 72,60 seconden over de eindmeet.

 

Klik hier voor de resultaten