Kent Farrington wint Rolex Grand Slam in Genève. Smolders ziet winst nipt voorbij glippen

Kent Farrington wint Rolex Grand Slam in Genève. Smolders ziet winst nipt voorbij glippen
Het was een loodzware Rolex Grand Slam wedstrijd in Genève. Voor de Duitse springruiter, Philip Weishaupt was er heel wat te verdienen. Na zijn overwinning in Spruce Meadows kon hij een extra bonus binnenhalen in Genève. Ook voor Gregory Wathelet stond er redelijk wat op het spel.

In totaal haalden vijf combinaties de barrage van deze 1.60m  Rolex Grote Prijs.

Uiteindelijk was het één van de laatste ruiters aan de start, Kent Farrington, die de overwinning op zijn naam schreef. Farrington snelde naar de overwinning in 44,96 seconden met de 11-jarige BWP-merrie, Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof).

De Zweedse springruiter, Henrik von Eckermann volgde op de tweede plaatse met de Montendro-dochter, Mary Lou 194. Wathelet en de schimmelmerrie, Coree haalden de derde plaats. België's nummer één ruiter wist bijna in zijn opzet te slagen in het zadel van de 11-jarige Cornet Obolensky-dochter, Coree.

Net buiten het podium volgde Harrie Smolders met de 13-jarige Diamant de Semilly-zoon, Don VHP Z. Cian O'Connor en Fibonacci 17 (v. For Feeling) vervolledigde het podium.

Zowel Jerome Guery (Grand Cru van de Rozenberg, v. Malito de Reve) en Pieter Devos (Claire Z, v. Clearway) noteerden één springfout in de basis omloop.

Klik hier voor de resultaten