Johnny Pals houdt Nederlandse eer hoog in Grand Prix Mechelen

Johnny Pals houdt Nederlandse eer hoog in Grand Prix Mechelen
In Mechelen stond zonet het hoogtepunt van de avond op het programma: De CSI5* Grand Prix. In deze rubriek traden 42 combinaties aan, tien van hen slaagden er ook in om een foutloze basisomloop te rijden. Een barrage met tien ruiters moest dus beslissen over de winnaar.Met vijf Belgen in de barrage zag het er in ieder geval goed uit voor het thuispubliek.

Eindelijk slaagde er ook een Belgische ruiter in om de Grand Prix op zijn naam te schrijven. Niels Bruynseels was de laatste ruiter die moest aantreden in de barrage. Op dat moment stond Pieter Devos aan de leiding met Apart (v. Larino). Niels Bruynseels toonde echter nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters van het moment is. Met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) snelde hij naar de eindmeet in 31,53 seconden. Pieter Devos en Apart moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze barrage in 31,71 seconden.

Het Belgische publiek kreeg een droom top drie met ook een Belg op de derde plaats. Nicola Philippaerts en H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf vd Bisschop) finishte in 31,77 seconden en lieten hierbij alle balken in de lepels.

Ook op de vierde plaats kwam een Belg: Christophe Vanderhasselt was de eerste ruiter die mocht aantreden in de barrage en wist meteen de druk op de concurrentie op te voeren met een knaller van een tijd (32,90 seconden). Deze tijd leverde hem en Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) een top vijf klassering op. De Nederlander Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z (v. Casall) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor de resultaten