Jessica Springsteen opent nieuw (sportief) hoofdstuk

Jessica Springsteen opent nieuw (sportief) hoofdstuk
Jessica Springsteen, de dochter van rockster Bruce Springesteen, opent een nieuw hoofdstuk in  haar sportieve carrière. De Amerikaanse amazone heeft besloten volledig zelfstandig aan de slag te gaan. dat heeft ze onthult in een interview met Noelle Floyd.

Tot op heden was de 26-jarige amazone steeds gestald bij één van haar trainers. Zo werkte ze samen met Laura Kraut, Nick Skelton, Edwina Tops-Alexander en Jan Tops.

Terwijl Springsteen momenteel in Wellington vertoeft heeft ze haar zinnen reeds gezet op het aankomende Longines Global Champions Tour seizoen.  Hoewel de amazone nog maar 26 lentes oud is heeft ze reeds een sterk palmares bijeen gesprongen. Ze verdedigde reeds meermaals de 'stars and stripes' op Nations Cup wedstrijden, sprong naar de winst op een vijfster niveau in oa. Valkenswaard, Londen, Windsor, Saugerties, enz.

Nu wil de amazone haar eigen stal uitbouwen in samenwerking met Rushy Marsh Farm waar ze reeds paarden voor rijdt. "Ik heb geleerd de sport te bekijken uit verschillende perspectieven," laat de amazone weten. "Iedere trainer biedt iets nieuws. Het is schitterend om alle verschillende perspectieven samen te voegen en de sport vanuit die bril te bekijken."

Het eindelijke doel van de amazone is een vast onderdeel te zijn van het team. Daarbij legt ze voorlopig haar volledige vertrouwen in de Clarimo-nazaat, Cynar. Ook in Fleur De L’Aube (v. Thunder van de Zuuthoeve) heeft de Amerikaanse een ervaren springpaard, net als Volage Du Val Henry (v. Quidam de Revel) die ze via Jan Tops heeft gekocht. Voor RMF rijdt Jessica RMF Swinny du Park (v. Berlin) en RMF Zecilie (v. Acolord).

In Amerika zal Springsteen ook samenwerken met Max Amaya, met wie ze reeds bevriend is sinds haar pony tijd.