Harrie Smolders naar een tweede plaats in Versailles' hoofdrubriek

Harrie Smolders naar een tweede plaats in Versailles' hoofdrubriek
Maar liefst 100.000 euro was er te verdelen tijdens de Grote Prijs "Grand Prix Renault et de la Ville de Versailles" in Versailles, nabij Parijs. Het paleis werd in de kleurspots gezet, de piste werd keurig gesleept, de staanders op een hoogte van 1.55m gebouwd. Voeg daarbij 39 top combinaties aan de start en de conclusie is een geslaagde springsport.

Tijdens de eerste omloop hielden maar liefst ruim tien combinaties het hout in de lepels, binnen de toegestane tijd. Uiteindelijk greep Spanjaard Sergio Alvarez Moya de overwinning in het zadel van Arrayan (v. Baloubet du Rouet). Onder het motto de laatste zullen de eerste zijn snelde Moya door de finish in 36,21 seconden op de rug van de 12-jarige KWPN'er.

Harrie Smolders en zijn statige hengst, Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) stonden enige tijd aan kop maar stelden zich uiteindelijk tevreden met een tweede plaats. De combinatie klokte foutloos af in 38,21 seconden. Alberto Zorzi en Rackham'Jo (v. Diamant de Semilly) strandde op de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Daniel Deusser met de Belgisch gefokte Equita van 't Zorgvliet (v. Cassini) op vier en Malin Baryard-Johnsson met H&M Cue Channa 42 (v. Cardento 933) op vijf. Maikel Van der Vleuten en VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) volgde op de zesde plaats.

Morgen staat de 300.000 Rolex Grote Prijs op het programma.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN