Grote Prijs van Weerselo voor Eric ten Cate

Grote Prijs van Weerselo voor Eric ten Cate
Afgelopen weekend stond er onder de tropische zon in Weerselo een mooie afsluitende Grote Prijs op het programma. Hier stond onder andere een grote sloot opgesteld van twee meter die voor de ruiters een perfect trainingsmoment voor de jonge paarden bracht.

In de rubriek van het ZZ springen was er dan uiteindelijk winst voor Eric ten Cate. De Geestenaar eindigde met maar liefst twee van zijn paarden in de barrage. Zo kwam hij eerst in de ring met zijn E. Lana (v. Harley VDL) met wie hij een tijd noteerde van 38.32 seconden. Terwijl Eric vlug richting zijn trailer reed om van paard te wisselen kwam Anne-Lotte Tijhuis in de ring die ook terug mocht komen voor de barrage. De amazone van de Molenruiters zette dan ook flink de vaart erin met haar Cascari nakomeling Casaktie en met een razendsnelle tijd van 33.93 seconden kwam het tweetal door de finish.

Hierop was het opnieuw de beurt aan Eric ten Cate die ditmaal zijn mooie schimmel ECW Blue Sky (v. Mr Blue) onder het zadel had. De ruiter die er altijd voor gaat zette dan ook alles op alles en vloog over de hindernissen. Zo eindigde hij met een tijd van 32.57 seconden met de snelste tijd en kon daarmee naast zijn derde plaats ook nog eens de overwinning op zijn naam schrijven.

Ook Willy van der Ham had zich weten te kwalificeren voor de barrage. Echter koos de ruiter die gevestigd is in het Duitse Gildehaus ervoor om zijn All in One L (v. Colman) te sparen voor de barrage en eindigde zo op een vierde plaats. De winnaar van vorig jaar Steven Veldhuis eindigde met Evalien (v. Ustinov) op de vijfde plaats. Hij kreeg vier strafpunten tegen in de eerste ronde en verliet met een tijd van 68.58 seconden het veld.

Naast de ZZ rubriek werd er tevens gereden voor de Grote Prijs van Weerselo. Deze bestond uit een samengevoegde top drie van de ZZ rubriek en de Z rubriek.

Zo was ook hier de winnaar van het veld Eric ten Cate met zijn ECW Blue Sky. De tweede plaats ging naar Anne-Lotte Tijhuis en Casaktie en de winnaar van de Z rubriek Stijn Roelink mocht zich opstellen voor de derde plaats. Stijn zadelde zijn Firestone (v. Spartacus) en noteerde een tijd van 34.95 seconden wat hem de overwinning opleverde in de Z. Voor de Grote Prijs hield dit in dat hij met die tijd op een nette derde plaats eindigde.