GP-Hengst Vangelis S naar Kees van den Oetelaar

GP-Hengst Vangelis S naar Kees van den Oetelaar
De Grand Prix Hengst (Raging Bull) Vangelis S is verkocht naar Kees van Oetelaar. Vangelis is een 19-jarige Nonstop uit Feinschnitt I van de Richter hengst die gekeurd is voor AES en BWP. De trotse fokker van deze hengst is Sylvain de Wreede uit Hamme (BEL).

Kees van den Oetelaar is onder andere eigenaar van Eldorado van de Zeshoek en mede-eigenaar van VDL Groep Verdi NOP, heden ten dage de beste hengst van Nederland onder Maikel Van der Vleuten.

Vangelis heeft nog niet zoveel gedekt, maar wel al heel wat goede fokproducte in de sport gebracht zoals het 1,60m-paard Diaghilev (mv. Handstreich) van Billy Twomey, die wist te winnen in de GP van Liverpool en La Coruña. Ook  Wizardlea HFS (mv. Concorde) van de Anastasia Gamazova (Rusland) is een nakomeling van Vangelis die reeds op 1,50m niveau loopt.

Zelf liep Vangelis al heel wat internationale concours. Onder Tim Hoster (DEU) won hij onder andere de CSIO5* 2008 - Nations Cup in Dublin (IRL) en de CSI2* 2011 - Grand Prix 2011 in Abu Dhabi (UAE). Hierna werd Vangelis gereden door Nayel Nassar (EGY) die hem ook op vele grote internationale concours uitbracht.

Kees gelooft in deze hengst en verwacht hier nog veel goede nakomelingen van.