Gert Jan Bruggink tweede in afsluitende Z-Tour Grote Prijs

Gert Jan Bruggink tweede in afsluitende Z-Tour Grote Prijs
In een spannende afsluitende Grote Prijs was het zojuist de Franse top amazone Penelope Leprevost die de eindzege naar zicht toe wist te trekken. In een barrage met zes combinaties bleef ze Gert Jan Bruggink en Karel Cox voor om de overwinning.

Slecht drie combinaties bleven twee maal foutloos in de pittige grote prijs over 1.50m op het domein van Zangersheide. Van die drie was het Karel Cox die als eerste foutloos wist te blijven met de BWP ruin Cor van de Wateringhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). Het duo springt in 38.75 seconden naar de finish en weet daarmee uiteindelijk de derde plaats veilig te stellen.

Vervolgens is het Leprevost die met haar merrie Ratina d'La Rousserie (v. Quaprice Bois Margot) de tijd van Cox verbeterd.  De Francaise snelde met haar Selle Francais gefokte merrie in 37.93 seconden naar de snelste rit van de dag.

Bruggink doet dan nog een zeer goede poging om de winst te pakken met de Zangersheide gefokte ruin Connelly 2 (v. Calvados Z).  Het duo ging vlot van start en kwam over de eindstreep na een foutloze rit van 38.61 seconden. Daarmee werden ze tweede.

Portugees Rodrigo Giesteira Almeida zette met de BWP ruin Hassan van de Wittemoere (v. Contact van de Heffinck) de snelste rit nee van 37.44 seconden. Maar de ruiter zag onderweg een balk vallen en werd uiteindelijk vierde. Duitse amazone Evi Bengtsson overkwam hetzelfde met La Pasion de Caballo Ulika (v. Colman) en werd vijfde.