Dyon Schrijver naar winst in natte ESR rubriek St. Isidorushoeve

Dyon Schrijver naar winst in natte ESR rubriek St. Isidorushoeve
Afgelopen weekend vond er opnieuw een Equnews Summer Ranking rubriek plaats. Ditmaal in de kletsnatte omstandigheden, waar de bodem er gelukkig goed bij lag, maakten de B-ruiters zich nog een keer op om een zo net mogelijke ronde te springen. Er stond een pittig parcours opgesteld met veel lange lijnen op het terrein van de Isidorusruiters in de St. Isidorushoeve (Overijssel), waarbij er meerdere weigeringen ontstonden en veel deelnemers een balk in het zand zagen vallen. Slechts de top 12 wist foutloos te blijven waarbij er ook nog eens gejureerd werd door de stijljury.

De eer ging naar de amazone uit Epse Dyon Schrijver die hier met haar Fanucci (v. Voice) voor de vereniging Semper Fidelis naar de overwinning sprong. De jury beloonde haar foutloze ronde met een mooie score van 80 punten. Ook voor Marjolein de Vries was er een mooi resultaat in het zadel van haar Elite Deaux (v. Silverstar). Zij reden naar een score van 79 punten. De derde plaats ging naar Youri Ophof die hier met Ghytanja (v. Quidam de Revel) voor de rv Sint Joris naar een score wist te rijden van 77 punten.

De top vijf werd vervolgens voltooid door Wendy Ligtenberg en haar Havanne vdd (v. Berlin) die op een vierde plaats eindigde met 76,5 punten. De vijfde plaats ging naar Jorn Elbert en zijn Genève (v. Gaillard De La Pomme) die het veld verlieten met een totaal van 74,5 punten.

De Equnews Summer Ranking Tour is echter nog niet gedaan! Inmiddels is er bekend waar de laatste wedstrijd verreden zal gaan worden. Eerst zal er op zaterdag 26 augustus in Wierden bij de Vossenbos nog een rubriek worden verreden. Vervolgens zal op zondag 3 september de allerlaatste wedstrijd verreden gaan worden van de Tour bij de De Veldboer in Langeveen dat wordt georganiseerd door de Molenruiters in Tubbergen.