Duitsers slaan eerste slag in Hamburg

Duitsers slaan eerste slag in Hamburg
Vandaag gaat de 5* jumping van start in het Duitse Hamburg. In het weekend wordt daar een manche van de prestigieuze GCT tour verreden op zaterdag en zondag wordt de Derby van Hamburg verreden. Sport van de bovenste plank dus. Vandaag werd de CSI 4* Derby Qualifier verreden over een hoogte van 1.40m.

Er gingen 30 combinaties van start waarvan er 4 combinaties uitgesloten werden waaronder onze Belgische ruiter Jan Motmans. Hij won vorig jaar nog de Derby van Lummen. Er verlieten 2 ruiters vroegtijdig het parcours waaronder de Nederlander Johnny Pals. Hij won een paar weken geleden de zware Derby van Lummen.

De top 5 waren allemaal Duitse ruiters. De overwinning ging naar Max Hilmar met de 12- jarige Caspino (Carinjo) in een snelle tijd van 67.27′ seconden. Max- Hilmar galoppeerde stevig door want hij reed zijn dichtste achtervolger op ruim 2 seconden. Die dichte achtervolger was Rasmus Lüneburg met de jonge 9- jarigen Cassini II afstamming Armanis April in een tijd van 69.84′ seconden. Jan- Phillip Weichert behaalde de top 3 met de Lord Z zoon Luigi in een tijd van 70.32′ seconden. Haast 4 seconden later kwam Markus Beernaum over de meet met Charmed (Chacco- Blue) in 74.78′ seconden. Philipp Schulze sloot de top 5 af in een tijd van 75.81′ seconden met Chacomo (Cartani).

Met deze proef werd de aftrap gegeven voor 5 dagen mooie sport!

Klik hier voor de resultaten.