Duitse winst bij Wereldbeker Stuttgart

In de Wereldbeker van Stuttgart kwam een Olympisch deelnemersveld aan de start. De Olympische kampioen Steve Guerdat wist dan ook een foutloze basisrit neer te zetten met Nino des Buissonnets (v. Kannan). Verder wisten nog acht andere combinaties foutloos te blijven, o.a. Europees kampioen Roger-Yves Bost, Edwina Tops-Alexander met de 17-jarige Itot du Chateau(v.Galoubet) maar ook Bella Donna en Meredith Michaels-Beerbaum, na hun val vorige  week in de WB van Verona toonde “die Kempferin” tot wat ze in staat zijn.

In de barrage moest Billy Twomey als eerste van start, hij zette meteen een snelle en foutloze ronde neer met Tinka’s Serenade. Daarna kwam de fenomenaal springende sBs’er Barron (ex Underground des Hauts Droits) aan de beurt met de jonge Lucy Davis, zij strandden op vier punten. Wanneer Marcus Ehning de piste binnenkwam met Cornado NRW werd het even stil op de Duitse tribunes. Ehning demonstreerde zijn rijkunsten en maakte enkele zeer korte wendingen, een stijlvolle snelle ronde bracht hem aan de leiding. Olympisch kampioen Steve Guerdat snelde met Nino des Buissonnets door het parcours en verbeterde de tijd van Ehning  met een seconde.

Net wanneer iedereen dacht dat het niet meer sneller kon gaan was het de beurt aan Hans Dieter Dreher. Magistraal surfte hij door het parcours met Embassy II, met méér dan een seconde verbeterde hij de tijd van Guerdat. Edwina en Itot kozen voor een foutloze ronde, “Bostie” daarentegen zette alles op alles. De Europese kampioen zat in het zadel van Myrtille Paulois, maar zij schoven helaas uit voor de dubbel en eindigden met vier strafpunten. Ludger Beerbaum waagde als laatste starter nog zijn kans met Chaman maar al snel werd duidelijk dat Dreher de winnaar was van deze WB.

De hengst Castelino van de Helle zette onder Gerco Schroder een prachtronde neer en bleef uit de buurt van het hout maar zij overschreden nipt de toegestande tijd en eindigden daardoor als 10e met één straftpunt voor tijd.

Klik hier voor de uitslag.