CSI Salland: Nederlanders bovenaan op de eerste dag!

Op de eerste dag van CSI Salland zijn het veelal de Nederlandse combinaties die er met de prijzen vandoor gaan.


In de  CSI1* small tour 1.20m direct op tijd is het Vincent Geerdink met Zsa Zsa die de winst pakt, met een verdienstelijke tweede plaats voor de Amerikaanse Marlyn Little.  Bij CSI1*big tour 1.35, dat gewonnen werd door Ger van den Hof met Cordoba, kleurde het volledige podium oranje.  De tweede plaats was voor Megan Laseur en ambassadeur van CSI Salland Dominique Roelofsen pakte een fraaie derde plaats.

Bij de CSI2* waren het wederom de Nederlandse ruiters die het beste presteerde. Annet Willemsen-Vos schreef de small tour op haar naam met 10 jarive KWPNer Winnipeg. De medium tour 1.35m direct op tijd was een spannede strijd en deze werd nipt gewonnen door Michiel Brusse met Ursus die één tiende sneller was dan Robert Vos met Carat. Doron Kuipers met Zinius volgde met een achterstand van 4 tiende op de winnaar. In de big tour 1.40m was de spanning net zo hoog. Hier was het onderlinge verschil van de top drie ook slechts een seconde. Uiteindelijk was het Pim Mulder met Amigo die Albert Zoer en de duitse Tim Hoster achter zich kon laten.

Morgen beloofd weer een mooie dag internationale springsport te worden met een spectaculaire showavond en sixbar springen.