Carinjo HDC van Patrice Delaveau gaat met pensioen

Carinjo HDC van Patrice Delaveau gaat met pensioen
Haras des Coudrettes heeft op Facebook het pensioen van Carinjo HDC aangekondigd, een van de toppaarden van de Fransman Patrice Delaveau.

Na hun overwinning dit jaar in de vijfsterwedstrijd van Antwerpen, heeft Carinjo zich licht geblesseerd waarna hij rust kreeg. Uit respect voor de zestienjarige hengst heeft de stal beslist om Carinjo vanaf nu te laten genieten van een tweede gelukkig leven tijdens zijn pensioen. Carinjo staat ondertussen weer op stal bij Haras des Coudrettes waar hij geniet van de zorg van het HDC-team.

Vanaf nu zal de hengst enkel nog ter beschikking staan voor de fok. Zijn eerste nakomelingen zijn al terug te vinden op internationaal niveau, en volgend jaar verwacht Haras des Coudrettes een veulen van hem uit de topmerrie Estoy Aqui de Muze HDC.

Echter trekt de hengst zich nog volledig terug van het publieke leven. Hij zal tijdens het salon van Saint Lô (van 23 tot 25 februari 2018) als ster voorgesteld worden. Een ideaal moment om Carinjo samen met andere hengsten zoals Be Express, Djumbe van het Spinnewiel, Oosten Express HDC, Zilveren Twee van Virton HDC en Uraeus Wit HDC.

Foto: Sportfoto