Britt Schuttelaar wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy in Balkbrug

Britt Schuttelaar wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy in Balkbrug

Tijdens de elfde editie van Paard Balkbrug is op zaterdag 17 maart in een prachtig aangeklede Diamanthal een competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden. Maar liefst 27 deelnemers deden mee aan de door Hester Klompmaker beoordeelde rijstijlwedstrijd. Britt Schuttelaar kwam daarbij als beste uit de bus.





Bij de KNHS-Hartog Lucerne wedstrijden rijden de combinaties eerst een parcours waarbij de manier van rijden beoordeeld wordt. De besten uit het klassement rijden vervolgens een tweede ronde waarbij strafpunten en tijd bepalend zijn.
Winnares Britt Schuttelaar kreeg met haar pony Koka D' Almy de hoogste rijstijl beoordeling van Hester Klompmaker . Ze reed een prachtige eerste manche met veel balans en ritme. In de tweede ronde bleef ze weer foutloos en ging vlot rond wat haar een derde plaats opleverde. Een resultaat dat goed genoeg bleek voor de eindoverwinning. Isabelle Roepel eindigde me haar pony Breitling als tweede. Siebe Leemans eindigde met Everest Albert als derde. Wesley de Boer met Denver werd vierde. Nick Nanning was door Hester Klompmaker als tweede geplaatst, maar helaas verliep zijn tweede manche minder goed waardoor hij uiteindelijk vijfde werd in het klassement.

Hester Klompmaker was enthousiast over de kwaliteit die ze had gezien. ʺOver het algemeen werd er echt goed gereden. Britt Schuttelaar reed een heel mooi ritmisch parcours en ondersteunde haar pony goed. Het zag er ook allemaal heel makkelijk uit. Er stond een mooi parcours met verschillende lijntjes. Een parcours waarbij je echt kon zien of de ruiters een goed plan hadden over hoe ze het wilde rijden en waarbij het belangrijk was dat ze goede wendingen reden.ʺ