Belgen aan de top in Lier

Belgen aan de top in Lier
Heel wat ruiters komen aan de start tijdens de Spring Tour in het Azelhof in Lier. Zo stonden er twee GP-kwalificaties op het programma.

De Vlaams-Brabantse ruiter Anthony Wellens laat zich opnieuw horen in het Azelhof in Lier. Vandaag sprong Wellens naar de overwinning in de GP-kwalificatie. In het zadel van de Toulon-zoon, Fausto van 't Verahof haalde Wellens de winst tijdens de 1.40m Prijs Stephex. Recent sprong Wellens met de 12-jarige BWP'er nog naar de overwinning tijdens het Flanders Horse Expo CSI2* Masters of Ghent.

Wellens bleef zo Bart Clarys voor. De Oost-Vlaming greep nipt naast de winst met Incredible van 't Laar (v. Clinton I). Gisteren sprong deze combinatie nog naar de negende plaats in de 1.30m proef.

Emilie Stampfli volgde op de derde plaats met Nikita du Luot (v. Flipper d'Elle). De top vijf werd afgewerkt door Liesje Vanderwegen (Grease van t Prinsenveld) en Dean Artoos (Indira Jade de Dwerse Hagen).

Naast Wellens greep ook Andrius Petrovas een GP-kwalificatie overwinning. Op de rug van Gigollo (v. Rock Forever) bleef de ruiter Bart Clarys voor. Opnieuw stelde de ruiter uit Maldegem zich tevreden met een tweede plaats.  Ditmaal met de 8-jarige Joie de Toulon (v. Toulon). Vorige maand sprong deze combinatie nog naar de vierde plaats tijdens de Masters in Gent.

Fernando Chiarotto Penteado strandde op de derde plaats met Divin du Haras des Barrages. Bart Bles (Wolisco DDH) en Tal Milstein Stables-amazone, Chloe Vranken (Dirkje E) volgden op de vierde en vijfde plaats.

Bij de zevenjarigen was het Steven Van Meersche die de winst greep met Kyamant van 't Spieveld (v. Diamant de Semilly).

Klik hier voor de uitslagen.