Bas Moerings en Britt Brouwer winnen finales klassen L en M in Amsterdam

Bas Moerings en Britt Brouwer winnen finales klassen L en M in Amsterdam
Vanmiddag werden op Jumping Amsterdam de finales van de springklasses L en M verreden. Als eerste was de finale L aan de beurt, waarin Britt Brouwer de leiding nam. Deze proef was een klassiek parcours met barrage over een hoogte van 1m10 met 30 startende combinaties. Brouwer won met de Escudo 1-dochter Euphoria 7, een twaalfjarige zwarte merrie die een barragetijd van 34,22 seconden neerzette. Dat was nipt sneller dan de 34,53 seconden van Roy Rutten en BJ's Royal (Diabeau), die tweede werden. Ook Alexandra Schelling en Gravin (Cartier vd Heffinck) bleven onder de grens van 35 seconden en werden derde.

De vierde plaats viel in handen van Desiree van der Veek en Hilton (Mermus R). Zij bleven voor op Renate Beuving en Innsbruck VDL (Cardento).

Vervolgens gingen de ruiters van de finale klasse M aan het werk. Zij startten met 31 ruiters over een hoogte van 1,20m. Bas Moerings en zijn zesjarige Hervesther (Elvis ter Putte) bleven als enige onder de 40 seconden in de barrage en gingen zo met de overwinning aan de haal. Dianthe Meij en Zerrany (Solitair) stopten de klok op 40,09 seconden en bleven zo voor op Daniëlle van Houten en DAH's Cassanova (Carolus II) die in 43, 14 seconden derde werden.

Jil Verheij volgde op plaats vier in het zadel van de Berlin-zoon Hyperbolics. De vijfde plaats ging naar Jurgen Stenfert met Gijsbrand (Arthos R).

Klik hier voor alle resultaten.