Anthony Wellens Onklopbaar in kwalificatie GP Flanders Horse Expo

Anthony Wellens Onklopbaar in kwalificatie GP Flanders Horse Expo
FHE wordt op donderdagavond naar gewoonte afgesloten met de kwalificatie voor de Grote Prijs. 71 combinaties kwamen aan de start in deze CSI2* 1.40m rubriek rechtstreeks op tijd.

Anthony Wellens was nummer 5 op de startlijst en nam meteen de leiding. Hij zette een onklopbare tijd neer dankzij een gedurfde ronde, die de 66 combinaties erna niet konden evenaren. In een tijd van 55,43 seconden met Fausto van't Verahof (v. Toulon) wist hij de overwinning te behalen.

Lemmen Patrick (NED) deed een gooi naar de snelle tijd van Anthony, maar kon deze niet kloppen. Met zijn 9-jarige Wittinger ruin Dadullah ging hij door de chrono in een tijd van 57,48 seconden. Hiermee wist hij een tweede plaats te bemachtigen.

De derde plaats was voor de Colombiaan Bluman Mark. Deze reed met goedgekeurde Tal Milstein hengst Warrant (v. Numero Uno) een foutloze snelle ronde in een tijd van 58,14 seconden.

Ook voor Jan Claeys is het een goede dag, deze reed zich vandaag reeds 2 maal in de prijzen en ook nu is hij er weer bij. Met Charmeur vh Kloosterhof (v. Fuego du Prelet) behaalde hij een vierde plaats in een tijd van 58,99 seconden.

Koen Verdegem vervolledigde de top 5 met Gursa Van Den Dael (v. Chacco Blue) in een tijd van 60,15 seconden.