Interview met de Rolex GP winnaar van Genève, Pedro Veniss

Interview met de Rolex GP winnaar van Genève, Pedro Veniss
Gisteren won Pedro Veniss op sublieme wijze de Rolex Grand Slam Grand Prix tijdens het CHI Geneve, tijd om even een interview af te nemen en pols hoogte te nemen van zijn ervaring van deze geweldige overwinning.

Wat een leuk kerstcadeau heb je jezelf gegeven? niet?


Did is het beste cadeau dat ik mezelf ooit kon geven. Het is de mooiste ervaring van mijn carrière tot noch toe. Mijn paard (Quabri de L'Isle) sprong echt fenomenaal, en liet zich al meten vanaf de eerste ronde blijken. Dat is de reden dat ik alle risico's heb durven nemen. Het was echt onze dag!

"Quabri de l´Isle” sprong ook vorig jaar heel goed hier in Genève ...


Ja dat klopt. Vorig jaar hadden we twee foutloze rondes in de Rolex Grand Prix, uiteindelijk goed voor de achtste plaats. Tot voor de CHI in Genève was ik wel even in mineur. Ik had m'n zinnen echt gezet op een Olympische medaille. Stel je voor; een team medaille voor ons eigen publiek in Rio, de ultieme droom die werkelijkheid wordt. Helaas was de realiteit anders. Daarom zette ik echt al m'n zinnen op Genève.


Met je voerwinning kan je aan de Rolex Grand Slam beginnen, wat vind je van het iniatief?


Vorig jaar begon in feite mijn persoonlijke Grand Slam geschiedenis in Calgary. Tijdens de CP International in Spruce Meadows finishte ik als derde. I was echt dol enthousiast op dat moment, dat was ook het moment dat ik voor het eerst werd uitgenodigd voor de CHI in Genève. In Calgary besefte ik dat ik echt grote ambities heb in deze sport en me professioneel wil ontplooien op het hoogste niveau. Uiteindelijk is mijn (en dit is echt waar) kinderdroom nu werkelijkheid geworden. Nu kan ik werken aan mijn andere doelstellingen ...

Zoals?


De eeuwige graspiste in Aken binnenrijden bijvoorbeeld. Dat is één van die ambitieuze doelstellingen. In 2006 had ik de kans dit te doen tijdens de World Equestrian Games, maar toen viel ik 'out' door een blessure bij mijn paard. Die droom blijft me wel nog steeds achtervolgen.

In Juli zal je nu vast en zeker aan de start komen tijdens het CHIO in Aachen maar ook tijdens de Grand Slam. Hoe schat je je kansen in?


Het is al enorm mooi dat ik er aan de start kan komen. Ik ben ook uiterst dankbaar dat ik dit alles op de rug van zo'n geweldig paard als Quabri de l´Isle mag beleven. Maar mijn focus in 2017 zal zeker en vast in Aken en Calgary liggen. Het wordt enorm moeilijk maar we gaan er voor.