Tangelo van de Zuuthoeve goedgekeurd voor Hannover

Tangelo van de Zuuthoeve goedgekeurd voor Hannover
De BWP Ambassadeur Tangelo van de Zuuthoeve is na een inspectie van de hengstenkeuringscommissie nu ook goedgekeurd voor Hannover.
‘Tangelo is erg populair in het buitenland en we krijgen veel klanten uit dat gebied die het veulen liever bij hun eigen stamboek willen laten registreren’, vertelt hengstenhouder Johan Venderbosch van De Radstake. Hij haalde samen met Roelof Bril Tangelo als jonge BWP-goedgekeurde hengst naar Nederland waar bij ook groen licht kreeg bij het KWPN.

Bril, die de hengst ontdekte tijdens de springcyclus voor vierjarigen, bracht hem vervolgens zelf met succes uit in de sport op Grand Prix niveau. Nu zijn het zijn kinderen die het opvallend goed doen in de sport. Meerdere starten op 1.60 m.-niveau zoals de hengst Vigaro, Billy Angelo, Viceroy, Warrior, Valesca, Venus, Wriomf, Wernsen en Z.Triomf. Enkele opkomende talenten zijn o.a. Victoria, Bintang en Zanzibar.

Bij het BWP is Tangelo van de Zuuthoeve in 2013 benoemd tot ambassadeur. Bij het KWPN verdiende hij op grond van zijn fokresultaten het keurpredikaat. Op woensdag 8 april is de hengst met enkele nakomelingen te zien tijdens de hengstenshow bij De Radstake.

Op de foto zien we Tangelo van de Zuuthoeve tijdens de huldiging tot Ambassadeur van BWP in 2013.