Rolex van ‘t Zorgvliet, de veilingtopper te Bonheiden

Rolex van ‘t Zorgvliet, de veilingtopper te Bonheiden
Gisterenavond, wanneer de springruiters klaar waren, werd alles in gereedheid gebracht voor de Flanders Foal Auction. Mike Van Belle en het publiek zagen mooie veulens met zowel langs vader- als langs moederskant prestatiebloed. Deze veulens zijn gefokt voor de sport, of beter nog voor de grote sport. De kopers hadden dat ook in de gaten en staken hun hand de hoogte in of boden mee via de telefoon. Zo was er een nieuwe Amerikaanse koper die 3 veulens kocht waaronder het duurste veulen van de avond.

We overlopen even de 5 duurst verkochte veulens. Leviathan MS (Vigo d’Arsouilles  x Numero Uno ) verliet de piste toen de hamer had afgeklopt op 22.000 Euro. Vigo d’ Arsouilles kennen we allemaal. De 2de moeder Grace S is de moeder van Fifty Fifty die 1.40 m  loopt met Jaime Piedra.
Aranke LVP ( Alicante  x Cassini I) werd verkocht voor 24.000 euro. Alicante en Jerome Guery maken het mooie weer op het hoogste niveau. De moeder Cassien LVP is tevens de moeder van de KWPN gekeurde Charisma. Deze laatste is succesvol op 1.45m niveau met  Marc Houtzager.

De Cornet Obolensky  x Carthago Z hengst Chiron vh Reukenis Z werd voor 30.000 euro verkocht. Kan dit nog beter gefokt? Cornet Obolensky liep zelf het allerhoogste niveau onder het zadel van Marco Kutcher.  Katinka III is niet alleen de moeder van dit veulen maar ook van Casallo Z. De nummer 1 uit de stal van Piergiorgio Bucci.

Voor 32.000 euro veranderde Uncle Bob van Overis Z van eigenaar. Deze Untouchable x Ahorn hengstenveulen is een mix van topbloed. Untouchable loopt 1.60m met Daniel Deusser. De moederlijn vinden we ook terug in VDL Groep Arera C van Maikel VD Vleuten.

De topper van de avond was Rolex van ‘t Zorgvliet. Een Amerikaan schafte zich deze Diamant de Semilly  x For Joy van ‘t Zorgvliet (foto) aan voor het recordbedrag van 35.000 euro. Als we de uitslagen van de wedstrijden op het hoogste niveau nakijken vinden we steeds het bloed van Diamant de Semilly terug. For Joy van’t Zorgvliet liep succesvol onder het zadel van Kevin Staut. De stam Van ’t Zorgvliet scheert hoge toppen met onder andere Hope van ‘t Zorgvliet. Deze loopt 1.60m met Brittni Raflowitz, Equita van ’t Zorgvliet onder het zadel van Daniel Deusser.

Binnen een paar jaar gaan we zeker veulens die gisteren verkocht zijn, terug zien op tv. Door de gemiddelde prijs van 16.250 euro is in Bonheiden het veilingrecord verbroken.

Klik hier voor de veilingcollectie