Quickly De Kreisker is momenteel het beste paard van de wereld

Quickly De Kreisker is momenteel het beste paard van de wereld
Op de nieuwste WBFSH ranking staat de 11-jarige Quickly de Kreisker helemaal bovenaan op de lijst van springpaarden. De zoon van Diamant de Semilly blijft op deze ranking Admara 2 (v.Padinus) en Argento (v. Arko III) voor. Cornet D’Amour (v. Cornet Obolensky) en Casall Ask (v. Caretino) staan op de 4e en 5e plaats. Voor Hello Sanctos (v. Quasimodo van de Molendreef) is er een 6e plats.

Klik hier voor de individuele ranking.

In het klassement voor de stamboeken staat het KWPN op nummer 1. Zij hebben met Admara 2 (2) en VDL Groep Verdi TN NOP (9) twee paarden in de top 10 staan. Het Holsteiner Verband staat op de 2e plaats met Casall Ask (5) en PSG Future (7) als beste paarden. Voor het AES stamboek is er een 3e plaats. Argento staat zoals eerder vermeld op de 3e plaats, met Spirit T hebben zij op de 8ste plaats nog een tweede paard in de top 10.

Het Belgisch Warmbloedpaard staat op de 5e plaats. De beste BWP’ers zijn Dadjak Ter Puttenen (v. Toulon) en Espyrante (v. Obourg), zij delen de 12e plaats. Cortes C (v. Randel Z) staat op de 22e plaats. In de top 30 zien we ook nog Abbervail van het Dingeshof (v. Nonstop – 28ste), VDL Groep Eureka (v. Chin Chin – 29ste) en First Devision (v. Andiamo – 30ste).
Op de 7e plaats vinden we het sBs met Hello Sanctos als beste paard.

Klik hier voor de ranking van de stamboeken.