KWPN'er wint Equnews vrijspringen Mechelen

De 'Prijs Equnews', finale vrijspringen voor 2-jarige paarden, werd op Jumping Mechelen gewonnen door de KWPN'er Gotcha (Bernini x Concorde). Deze kreeg van de jury 88,25 %. Gotcha is in eigendom van de familie Respriels - Owen uit Lommel. Tijdens de selectieproef in Heist op den Berg werd hij nog 2e. De Selle Francais merrie Belle Espoir Cot Chat (Orlando x Burggraaf) werd 2e met 84 %. Deze plaats werd gedeeld met zowel de BWP'er Litchi de la Liniere (Filou de Muze x Tinka's Boy) als de Vichy Terdoorn Z (Vigo d'Arsouilles x Sir Lui).
De sBs'er Fidelgo Du Houissoit (Button Sitte x Ksar Sitte) en de BWP'er Lente Van 't nief Geel (Chopin van het Moleneind x Amaretto D II) werden 5e.

"We hebben Gotcha afgelopen jaar ontdekt bij zijn fokker in Nederland. We waren op zoek naar een speciaal paardje en liefst een 3-jarige merrie. Maar omdat hij ons zo deed versteld staan met zijn springen zijn we uiteindelijk thuis gekomen met een 2-jarige hengst. Hij komt uit een moederlijn met veel prestaties, zijn moeder liep in Nederland ZZ. We hebben zelf nog enkele fijne springpaarden gehad waar Concorde in de moederlijn zat. Gotcha heeft een gouden karakter en is geweldig in de omgang." aldus Caroline Repriels.

Foto's: Martine Tandt