KWNP paarden springen nog altijd als de beste


Op de World Breeding Federation for Sport Horses-ranking (WBFSH-ranking) voert het KWPN stamboek de lijst voor springpaarden wederom aan.  Ind e huidige WBFSH-ranking die over de resultaten van 1 oktober 2012 tot 30 august 2013. Bij de individuele ranking word nog steeds aangevoerd door de merrie Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar Du Murier), een fokproduct van het Francais du Cheval Selle Francais  (ANSF). De nummer twee is de KWPN'er Chaman (v. Baloutbet du Rouet) die op de vorige ranking nog 7e stond.  Op de derde plaats vinden we een paard van het BWP stamboek Cella (v. Cento).




Het KWPN staat vooralsnog stevig aan kop op de prestigieuze WBFSH-ranking met vier paarden n de top 10. Naast Chaman zijn het de KWPN'ers Big Star (v. Quickstar), Lansdowne (v. Guidam) en Silvana HDC die de positie veilig stellen.  De 10 jarige zoon van Quick Star die gereden wordt door Nick Skelton (GBR) is gezakt naar een tweede naar vierde plaats op de lijst.  Chamandie zich dit jaar binnen de top 10 wist te vestigen staagt verder door en neemt de tweede plaats over van Big Star. De vijfde plaats word in beslag genomen door Lansdowne en op de zesde plaats zien we Silvana HDC.

Het BWP behoudt haar plaats in de ranking op de tweede plaats met drie paarden in de top tien, Cella (v. Cento) op de derde positie,  Cylana (v. Skippy II) op achtste positie en  Gerco Schröder’s London die zakt naar een negende plaats. Het Selle Français staat derde met Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) die de lijst aanvoert en regerend Olympisch kampioen Nino des Buissonnets (v. Kannan) op eenendertig. Cevo Itot du Chateau (v. Le Tot de Semilly) staat met zijn zestien jaar op plaats veertien.

KWNP ook het beste in de Dressuur.


Bij de dressuur staat de Europees kamopioen Valegro (v. Negro) op de koppositie. De tweede positie is voor met Damon Hill NRW (v. Donnerhall) en op de derde plek vinden wij Parzival (v. Jerich Parzival)(v. De Niro) en  Glock’s Undercover (v. Ferro) staat nog steeds vierde.

Met drie paarden in de top 5 kan het natuurlijk niet anders dan dat het KWPN bovenaan staat in de ranking. Op de tweede plaats staat het Hanoveraanse stamboek met haar steke D-lijn waar onder andere Desperados FRH (v. De Niro), Don Auriello (v. Don Davidoff) en Don Johnson FRH (v. Don Frederico) deel van uitmaken. Het stamboek Westfalen staat de derde plaats met Damon Hill NRW  die individueel op de 2e plek staat Legolas 92 (v. Donnerhall) op een veertiende positie.