Hengstenshows van Uytert afgelast na niet verkrijgen vergunning

Hengstenshows van Uytert afgelast na niet verkrijgen vergunning
De Hengstenshows die op het programma stonden op het Hengstenstation van Uytert in Heerewaarden van donderdag en zaterdag aanstaande zullen niet doorgaan. Na inspectie wordt er geen vergunning verleend aan het bedrijf met het oog op het niet kunnen waarborgen van de brandveiligheid.

"Voor de vergunningsaanvraag van een evenement moeten aan een bepaald aantal voorwaarden worden voldaan. Daar behoort vaak ook een inspectie bij. Deze inspectie heeft afgelopen week bij ons plaats gevonden. Op dit moment kunnen wij in onze accommodatie met de grote aantallen mensen die onze show bezoeken de veiligheid en brandveiligheid niet waarborgen. Hoe erg wij van Hengstenstation van Uytert dit ook vinden, het veilig organiseren van de hengstenshow met bezoekers en alle betrokkenen staat voorop. Later in het jaar doen wij een presentatie en trainingsdemonstratie in de buitenbak. Een aantal van onze hengsten worden vanavond bij Gebr. Brouwer in Tolbert getoond en aankomende woensdag bij onze collega De Dalhoeve die hun show in Ermelo houden."

Op het programma stonden onder andere de hengsten Henkie (v. Alexandro P), De Niro (v. Donnerhall) en Charmeur (v. Florencio I) die zouden worden aangeboden.