Eyton de Liam wint Selle Francais-kampioenschap driejarige paarden

Eyton de Liam wint Selle Francais-kampioenschap driejarige paarden
In totaal werden er de afgelopen twee dagen een vijftigtal paarden gepresenteerd in het Franse Lyon. Allen met het doel de kampioenstitel bij de driejarige paarden te behalen. Uiteindelijk werd de Dayton Sitte-zoon, Eyton de Liam bekroond als ultieme winnaar.




Eyton de Liam werd voorgesteld door zijn eigenaren Francois Poppe en Francois-Eric Pedry en kreeg in totaal 16,31 punten. De ruin kreeg de hoogste punten voor model, 16,18.

De tweede plaats werd ingenomen door Eredita du Jardin (Qlassic Bois Margot x Trésor de Cheux). De driejarige werd voorgesteld door haar fokker en eigenaar Nicola Pargon. Uiteindelijk ontving de merrie een totaal van 17,62 punten. Het algemeen gemiddelde van de merrie kwam uit op 16,15 punten.

Het podium werd afgewerkt door Eglantine Batilly (Quaprice Boimargot Quincy x Cap Kennedy). De viervoeter verzamelde een totaal van 16,01 punten. Erevan de Flusel (Mylord Carthago x Quidam de Revel) werd vierde met hetzelfde aantal punten als Eglantine en Enora du Jardin (President x Nidor Platiere) maakte met 15,94 punten de top 5 compleet.