Tim Lips: "Ik ga Bayro daar niet aan wagen"

Tim Lips: "Ik ga Bayro daar niet aan wagen"
Tim Lips had zich voor 2017 als doel gesteld om deel te nemen aan prestigieuze wedstrijden waaronder Badminton, wat je het Wimbledon van de Eventingsport noemen kan. Toch herziet de ruiter na het zien van het cross country parcours dit jaar een stap terug. Hij ziet af van deelname en focust zich op CIC4* Luhmühlen.

"Ik heb de preview van de cross bekeken en het is echt ouderwets gebouwd.  Ik ga Bayro daar niet aan wagen" laat de ruiter onder andere via Social Media aan zijn fans weten.

Eric Winter is aangesteld door de organisatie als nieuwe parcoursbouwer. En het was al te verwachten dat Winter zijn  voorkeur van groot en met lef rijden in Badminton terug zou gaan brengen. Met het motto "back to the future"  lijkt dit ook zo te zijn en er staat een cross die grof, groot en pittig is. Voor Tim is het risico te groot om zijn favoriete paard er aan te laten deelnemen.

"Misschien valt het reuze mee, maar ik kies voor mijn paard," laat Tim weten.

Lips die naast Merel Blom als enige over was in het A-kader eventing had al aangegeven dat hij dit jaar niet voor het EK beschikbaar zou zijn omdat hij met het Chinese team mee moet naar de China Games. Nu Badminton uit de planning is gehaald is er ruimte voor de volgende top wedstrijd, de vierster in het Duitse Lühmuhlen.

""Na maanden lang doelgericht trainen en je complete wedstrijdschema er naar aangepast te hebben, zou je denken dat een moeilijke beslissing zou zijn geweest. Maar het was een makkelijk; ik denk aan m'n favoriete paard Bayro!!"

Kijk hier de cross country.