Jung domineert Varsseveld Hippisch Festijn, Laura Hoogeveen Nederlands kampioen 2*

Ook dit weekend gaf Olympisch kampioen Michael Jung het overige veld het nakijken tijdens Varsseveld Hippisch Festijn. Dat de Duitser een klasse apart is blijkt wederom door vanaf de eerste dag al aan de leiding te gaan en de winst niet meer af te staan. In zowel de CIC 1* als in de CIC 2* ging de zege naar de tweevoudig Europees, Wereld en Olympisch kampioen Michael Jung, die met drie jonge paarden naar Varsseveld was gekomen en met de volle zussen Fischer Rocana FST en Ricona FST won.
“Ik had dit weekend ook in Schenefeld in Duitsland kunnen rijden, maar kwam liever hier heen. Varsseveld is een bijzonder evenement. Altijd gezellig, de cross is ontzettend mooi, er is heel veel publiek en de prijsuitreiking is altijd een speciaal gebeuren. Volgend jaar ben ik weer van de partij”, aldus Jung.

Hoewel niemand opgewassen was tegen de overmacht van de Duitser volgden de Nederlanders op de voet met een tweede plek voor Alice Naber-Lozeman met Peter Parker en een derde plaats voor Elaine Pen met Undercover, die heel toepasselijk startnummer 007 kreeg toegewezen.

Tevens kwam ook Tim Lips zijn titel van Nederlands Kampioen 2* Eventing verdedigen. Helaas moest deze zijn paarden terug trekken voor het afsluitende onderdeel de cross country waardoor hij dit jaar de titel aan zich voorbij liet gaan.

De winst kwam hierdoor uit een opmerkelijke hoek. De de 18 jarige Laura Hoogeveen, die tijdens het losspringen voor de cross nog ten val kwam, bleef foutloos in de crosscountry en finishte in het overall klassement als negende. Doordat Alice en Elaine met hun gezadelde paarden reeds ook al 3* gestart hebben was het daardoor Laura die het Nederlands kampioenschap 2* mee naar huis mag nemen. Tweede in het KNHS kampioenschap werd de 36-jarige Marcelle de Kam met Vely Telly (Roeland x Amulet). De bronzen medaille ging naar de 23-jarige Loes van Gils met Amourette.

In de CIC 1* was de tweede plaats voor de Belgische Karin Donckers, bij wie Loes van Gils werkt. Derde werd hier Melissa Vliegen uit Duitsland.