Erik Duvander nieuwe leidinggevende eventingsport Verenigde Staten

Erik Duvander nieuwe leidinggevende eventingsport Verenigde Staten
De Amerikaanse ruitersport Federatie heeft een nieuwe directeur voor de eventingsport aangesteld. Erik Duvander neemt de verantwoordelijkheid op zich. De Zweed kan rekenen op ruim 30 jaar ervaring. In 1992 kwam hij zo nog voor zijn eigen land uit tijdens de Olympische Spelen van Barcelona.
Na zijn sportieve carrière werd hij actief als coach, niet alleen voor landenteams maar als trainer van individuele ruiters.

Na jaren van successen met de Nieuw-Zeelanders, zaten er op de Spelen van Rio geen medailles in voor de Kiwi’s. Samen met de affaire rond Andrew Nicholson werd er vervolgens besloten het contract met Duvander niet te verlengen. Nu heeft hij een nieuwe uitdaging in de Verenigde Staten.

Het doel van Duvander is om volgend jaar met een sterk team op de wereldruiterspelen in Tryon aan de start te komen en door te ontwikkelen naar de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Met Nieuw-Zeeland had Erik Duvander veel succes, onder zijn leiding wonnen de Kiwi’s brons op de wereldruiterspelen in Kentucky en op de Spelen in Londen. In Rio viel het Nieuw-Zeelandse team buiten de medailles, het land werd vierde.