Stephanie De Frel wint Grand Prix CDI3* Waregem terwijl de U25 Kür winst buitenlands kleurt

Stephanie De Frel wint Grand Prix CDI3* Waregem terwijl de U25 Kür winst buitenlands kleurt
De Nederlandse combinaties blijven scoren tijdens de CDI3* in Waregem. In de Grand Prix imponeerde de Nederlandse Stephanie De Frel de jury al bij het binnenkomen. In het zadel van Beach Boy ontving ze scores van 7,5 en zelfs een acht. De combinatie werd verder beloond op haar goede passage en piaffe.

In totaal werd De Frel beloond met 69,100%, best een ruim verschil met haar landgenote Tosca Visser Van der Meulen. Op de rug van Asther de Jeu bekoorde Van der Meulen de jury met haar uitgestrekte draf en stabiele passage. Met een totaal van 68,480% bleef ze Isabel Cool voor.

De Belgische amazone verzamelde in totaal 68,200%. Met onder het zadel Aranco V liet ze zich opvallen bij haar uitgestrekte draf en de vliegende galopwissels om de pas. Cool sloot in stijl af en werd daarvoor beloond met quoteringen van zeven en acht.

Net buiten het podium strandde Lynne Maas met Uranium W op vier. De Nederlandse blonk eerder deze week al meermaals uit en reed ditmaal naar 67,160%. De top vijf werd afgewerkt door de Deen Allan Uglso Gron met Wasabi Old, goed voor 66,600%.

Klik hier voor de uitslagen

Buitenlandse winst in de U25 Kür op muziek



In totaal zorgden vijf combinaties voor het spektakel op muziek in Waregem. De laatste U25-combinatie aan de start was de Spaanse Alexandra Barbancon Mestre die meteen ook de overwinning greep. Samen met haar donker bruine verzamelde ze in totaal 71,710%. Ze bleef zo voor op Lena Gundlage  met Campino 288. De Duitse werd voor haar kür beloond met 68,575%. Het podium werd afgewerkt door Cedric Gallinard en SCherzo ZC. Het Franse duo werd beloond met 68,255%.

Klik hier voor de uitslagen