Organisatie geeft speciale info momenten voor Special Olympics Nationale Spelen

Organisatie geeft speciale info momenten voor Special Olympics Nationale Spelen

Volgend jaar vinden van 8 t/m 10 juni in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen plaats. Sporters met een verstandelijke beperking de strijd gaan met elkaar aan in 22 takken van sport, óók de paardensport. Het belooft een groots sportfeest te worden voor de ca. 2.000 deelnemers, de coaches/begeleiders, toeschouwers en vele vrijwilligers. Doet u mee? Er zijn speciale informatiebijeenkomsten voor de coaches en begeleiders. Aanmelden kan tot en met 6 november 2017.





Iedereen moet kunnen sporten op zijn of haar eigen niveau en plezier staat voorop! Via sport wil Special Olympics de persoonlijke ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking stimuleren, het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van mensen vergroten en bijdragen aan een positieve beeldvorming.

Hoe zijn de Special Olympics ontstaan?
Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy (1921-2009). Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated. Special Olympics Inc. is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers.

Waarom de Special Olympics?
Special Olympics Nederland maakt deel uit van deze wereldwijde beweging die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. Special Olympics Nederland zet zich tevens in om bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een verstandelijke beperking. “De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots!” Aldus een ouder van een Special Olympics sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen.

Voor wie zijn de Special Olympics?
Special Olympics activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. De wedstrijden van Special Olympics staan open voor alle mensen met een verstandelijke beperking die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. Special Olympics kent 30 officiële takken van sport, waarvoor Special Olympics sportreglementen zijn opgesteld. Paardensport is een van die sporttakken.

Meer informatie over Special Olympics staat op www.specialolympics.nl.

Special Olympics Nationale Spelen
Op 8,9 en 10 juni 2018 vinden de Special Olympics Nationale Spelen plaats in de Achterhoek. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport in 8 Achterhoekse gemeenten. Paardrijden wordt georganiseerd door HC de Achterhoek en PSC Lichtenvoorde.  Wil je als vereniging graag mee doen aan de nationale spelen? Klik dan hier voor de uitnodiging voor en data van de informatiebijeenkomsten. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 6 november.

Kijk voor meer informatie over de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in de Achterhoek op de website www.specialolympics2018.nl.