Knappe winnaars in KNHS-dressuurcompetities Berkel-Enschot

Knappe winnaars in KNHS-dressuurcompetities Berkel-Enschot
In Berkel-Enschot bij RSV de Cavalieren zijn zaterdag 25 maart competitiewedstrijden verreden van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup en van de KNHS-Para Dressuur Trophy. Daphne van Peperstraten, Jasmien de Koeyer en Nicole den Dulk werden de winnende amazones.

Jurylid Dirk de Haas was zeer enthousiast over de verrichtingen van de top-combinaties, maar ook over de accommodatie in Berkel-Enschot waar hij voor het eerst kwam. De Haas vertelt: “Het is echt een prachtige accommodatie. De hal is heel groot, de bodem perfect, lekker licht en heel mooi aangekleed allemaal. Ik was echt onder de indruk.”

In de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup was Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) met Greenpoint´s Cupido oppermachtig bij de junioren. De sympathieke amazone won eind februari ook al het KNHS Indoorkampioenschap voor de Junioren. Nu scoorde de combinatie 74.46% en bleef daarmee ruim voor op de nummer twee Thalia Rockx die net geen 70% wist te scoren. Op plaats drie Sem Stiemer met de ervaren Waldemar, een combinatie die zich dit Indoor seizoen al meerdere malen goed heeft laten zien.

Jurylid Dirk de Haas was zeer lovend over de verrichtingen van Jasmien de Koeyer, die met haar chique Esperanza bij de Young Riders wist te winnen. De Haas vertelt: “Jasmien stak er voor mij echt bovenuit. Ze weet haar paard super voor te stellen. Haar paard liep met zeer veel expressie door de baan met een hele mooie aanleuning.”
Net als de winnaar bij de junioren was ook Jasmien dit jaar KNHS Indoorkampioene. Achter De Koeyer kwamen Lisanne Zoutendijk en Esmee Donkers.

Ook de winnares van de KNHS-Para Dressuur Trophy, Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. stak er voor jurylid De Haas duidelijk bovenuit. “Het paard van Nicole heeft heel veel kwaliteit en ik heb hem nog nooit zo zien lopen zoals nu. De aanleuning in draf was echt heel goed, een lust om naar te kijken en het halthouden was perfect. Veel ruiters reden de vernieuwde proeven voor de eerste of tweede keer en dat zag je zo hier en daar wel terug. Bij Nicole was daar echter geen sprake van.”