Kees Verheij met Cypress Hill naar ZZ-Z-winst

Kees Verheij met Cypress Hill naar ZZ-Z-winst
In Maasdijk heeft Kees Verheij met Cypress-hillzich laten uitblinken tijdens de subtop wedstrijd. De oranje linten gingen naar Mercedes Verweij, Albert Nap en Kees Verheij.

In het zadel van haar Sandro Hit-zoon, Vian Sandro verzamelde Mercedes Verweij een totaal van 67,83%.  De viervoeter was het gehele buitenseizoen op non-actief door een blessure.  Ook Andrea Sesana met Gandolfini (v. Davignon I) en Vivienne Bos met Baronijke-I (v. Vivaldo) reden naar twee winstpunten en een tweede en derde prijs in deze rubriek.

In de eerste ZZ-Zwaar proef hadden de mannen het voor het zeggen. Met een score van 63,07% was het Albert Nap met Future (v. Apache) die er met het oranje lint vandoor ging, vóór Peter Pijnen met Wira (v. Amsterdam). Crystal van Vliet met Boyd (v. Bright Speed) en Young Rider-amazone Jet Carstens met Waslijn’s Coventry B (v. Johnson) deelden de derde plek met 61,71%.

De tweede ZZ-Zwaar proef werd een prooi voor amazone Kees Verheij. Zij stuurde Cypres-hill, een tienjarige ruin van Voice, naar een score van 64,93%. ‘Ik had super fijn gereden’, vertelt Kees blij. ‘Het was onze vierde keer in het ZZ-Zwaar en het gaat steeds gemakkelijker. Ik kan hem steeds beter verzamelen en gecontroleerd rijden.’

De 16-jarige leerlinge van de opleiding Paardensport van Lentiz traint al jarenlang bij Marije de Lange.

In deze proef werd Albert Nap tweede, nu met 63,71%. Saskia Lacroix werd derde met Troy-dochter Berlita. Peter Pijnen viel ook nu in de prijzen. Hij werd vierde met Wira.