Jaimy en Tina Irwin leiden Canada naar Nations Cup winst

Jaimy en Tina Irwin leiden Canada naar Nations Cup winst
Terwijl de springruiters een internationale vijfster krijgen voorgeschoteld rijden de dressuurruiters aan de overkant van de baan hen eigzn Nations Cup. Tijdens de eerste Nations Cup overwinning speelden Tina en Jaimy Irwin een belangrijke rol voor de Canadese overwinning.

Na de eerste dag in de landenwedstrijd nam Canada al de leiding dankzij de overwinning van Tina Irwin met Laurencio (v. Laurentio) in de Prix St. Georges en de tweede plaats van haar man Jaimey. Gisteren herhaalde het koppel deze prestatie en bevestigden ze de Canadese overwinning.

In het Inter I scoorde Tina een totaal van 73,237%w Jaimy volgde met de Johnson-zoon Donegal V na den totaql van 69,263%. De twee andere Canadese teamleden, Megan Lane met de Contango-merrie Caravella en Jill Irving met Degas 12 (v. De Niro) werden in de Special respectievelijk derde en vijfde.

Echter waren het De Amerikanen die de Special domineerden dankzij de zege van Olivia LaGoy-Weltz, in het zadel van de Deens gefokte Lonoir (v. De Noir). Amerika kleurde ook de tweede plaats via Shelly Francis op Doktor (v. Diamond Hit). Met het eindtotaal van 432.661 punten kwamen de thuisrijders maar twee punten te kort op de Canadezen (434.528).

Klik hier voor de resultaten