Goud voor Nederlands dressuur team op Maccabi Games in Berlijn

Goud voor Nederlands dressuur team op Maccabi Games in Berlijn



Het was vandaag zeer tropisch weer op de European Maccabi Games in Berlijn. Met dat tropische weer wist het Nederlandse dressuurteam de gouden medialle binnen te halen. Het podium kleurde oranje met een eerste, tweede en derde plaats voor het Nederlandse team.

De landenproef van deze Joodse Olympische spelen werd gewonnen door Pascale de Miranda, zij reed met Bugatti (v. Sandro Hit) naar een mooie score van 72.80%, waar zij vorige maand op het NK nog zesde werd in het ZZ-Zwaar. De tweede plaats ging naar Ireen de leeuw, zij reed met haar Chicca een Tolando nakomeling naar een score van 71.50%. En het oranjepodium werd compleet gemaakt door Malka prosman die samen met haar Las Vegas (v. Lucky Champ) naar de derde plaats reed met een score van 70.90%. Het wegstreepresultaat kwam van Chaja Kolthoff, die samen met haar Sir een score van 68.04% behaalde.

Voor het Duitse team was er zilver, waar het Amerikaanse team met de bronzen medialle naar huis gaat.

Morgen zal de individuele wedstrijd verreden worden, waarin alle combinaties weer met een schone lei zullen starten. Ook de Nederlandse ruiter Oliver Gotlieb zal met zijn merrie Zeta dan aan de start verschijnen.

Er zijn verschillende dreigementen geweest van neonazi's welke tot een verscherpte beveiliging van de sporters heeft aangezet in het in 1936 gebouwde Berlijnse stadion. Vooralsnog zijn er nog geen onregelmatigheden geweest.





Lees hier meer over de Maccabi Games.