Desperados FRH en Showtime FRH niet beschikbaar voor het EK

Desperados FRH en Showtime FRH niet beschikbaar voor het EK
Het Duitse team verliest twee top combinaties voor het  Europees kampioenschap dressuur deze zomer in Gothenburg.  Desperados FRH (v. De Niro) van Kristina Bröring-Sprehe zal niet in actie kunnen komen. En nu is bekend geworden dat ook  Showtime FRH (v. Sandro Hit) van Dorothee Schneider niet in actie kan komen naar aanleiding van een acute

De Sandro Hit-nakomeling is naar verwachting vijf maanden uit de running voor wedstrijden. “Het is ontzettend jammer voor de amazones en voor beide paarden. Verder is het zuur dat het team twee van hun beste paarden niet kan inzetten op het kampioenschap", reageert bondscoach Monica Theodorescu.

Beide combinaties maakte vorig jaar deel uit van het gouden team op de Olympische Spelen in Rio.Ook won Bröring-Sprehe met Desperados brons in de kür. Schneider en Showtime sloten hun Spelen af met een zesde plaats in het overall klassement.

“De hoogste prioriteit is volledig herstel van Desperados en Showtime.Daarvoor krijgen ze alle tijd.  Dan gaat het vizier op de WEG in 2018, waar de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 binnengehaald moet worden.”